понеділок, 16 грудня 2019 р.

Оперний фестиваль у Тульчині є унікальним за своєю концепцією і його історія, безумовно, має продовжуватись, - Владислав Скальський

Таку думку висловив голова облдержадміністрації Владислав Скальський, відповідаючи на запитання журналістів щодо проведення «Operafest Tulchyn» у наступному, 2020 році.

«Креативна економіка є дуже перспективною її частиною ,- зазначив очільник області. - Якщо ми хочемо трансформувати наші міста, зокрема, районні центри, то нам потрібно створювати нові елементи креативної індустрії, точки для нових вражень. Наскільки територія буде здатна конвертувати бажання людей платити за враження у свою економіку залежить від активності самої території.«Operafest Tulchyn» є вже напрацьованим матеріалом, досить відомою культурною подією, своєрідним магнітом до залучення туристів і коштів у тульчинську громаду. Неабияка роль фестивалю і в привертанні підвищеної уваги до збереження визначної культурної пам’ятки - Палацу Потоцьких».


Голова ОДА висловив власну позицію щодо фінансування «OperafestTulchyn»:

«Позиція дуже проста: прозорість і підзвітність. Якщо ми хочемо залучати кошти обласного бюджету на фінансування таких заходів - чи то пряме фінансування культурної події чи субвенція на територіальну громаду, томи повинні враховувати вимоги часу задля ефективного їх використання і унеможливлення жодних маніпуляцій з цими коштами».

Голова ОДА підкреслив,що фестиваль у Тульчині повинен існувати: «Ми будемо шукати інструмент для того,щоб він відбувся. Я дуже сподіваюсь, що обласна Рада підтримає продовження цього проекту, адже це дуже гарний приклад впливу конкретного культурного заходу на економіку і розвиток території».


Немає коментарів:

Дописати коментар