середу, 13 травня 2020 р.

Якщо нас не чують, то нас побачать!

Трансляцію всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин лише за перші кілька годин подивились понад 100 тисяч людей!

У Вінниці й Тульчині команда міжнародного оперного open air фестивалю Operafest Tulchyn одночасно з провідними діячами культури з 20 міст спрямувала промені світла у небо!
Безпрецедентний світловий перформанс, результатом якого мають стати вірні дії уряду по відношенню до культури та усіх працівників сфери.



Якщо нас не чують, то нас побачать!

Пандемія Covid-19 зупинила весь світ.

Коли уряди інших країн рятують свої економіки шляхом підтримки населення та бізнесу, планують поетапні виходи з карантину та прогнозують ймовірні сценарії для індустрій, український уряд ще тільки розробляє програми подолання кризи. 

При цьому сфера креативних індустрій та видовищних заходів знаходиться у забутті.

Нас ніби не існує. 

Ресторанам дозволили літні майданчики та їжу на виніс, перукарням - попередній запис та чіткі вимоги соціальної дистанції, навіть для торгівельно-розважальних центрів - обмеження щодо кількості відвідувачів..

План майже готовий для всіх галузей, окрім індустрії культури та видовищ.

Схоже нас немає в сценарії уряду.

В уряду не існує сценарію для нас, для понад 250 000 осіб - артистів, акторів, музикантів, балетмейстрів, організаторів заходів, кінотеатрів, івент агенцій, технічного персоналу світла, звуку та сцени, декораторів, квиткових операторів…

У нашій галузі - сотні спеціалізацій та професій, без яких годі уявити сучасне культурне життя країни сьогодні.

Акція #стопкультурнийкарантин покликана привернути увагу уряду до факту існування культурної індустрії в Україні і почати діалог з її представниками щодо можливого сценарію виходу з карантину.

12 травня о 22.00 на знакових локаціях українських міст увімкнули спрямовані в небо промені світла.

Побачте нас! 

Почуйте нас! 

Дайте нам можливість працювати, поговоріть з нами як нам спільно розробити план виходу з карантину та відродити багатогранну культурну сферу України.

Увімкни Україну!


Немає коментарів:

Дописати коментар