середу, 29 квітня 2020 р.

Владислав Скальський: З технічної та технологічної точки зору, Вінниччина готова до проведення Міжнародного фестивалю «OPERAFEST TULCHYN» у 2020 році

Сьогодні, 29 квітня, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, в ході робочої поїздки до Тульчинського району перевірив стан ремонтних робіт на території «Палацу Потоцьких».

Як повідомив голова ОДА, у 2020 році для виконання робіт з обласного бюджету виділено 6 млн грн. Станом на 27 квітня 2020 року виконано робіт та профінансовано коштів у сумі 2,318 млн грн.

«Це надзвичайно важливий об’єкт для області. Тут з 2017 року відбувається славнозвісний «Операфест Тульчин», який став головною культурною подією області, а минулоріч протягом п’яти днів проведення фестивалю, його відвідали майже 80 тисяч жителів та гостей Вінниччини», — зазначив керівник регіону.

Нагадаємо, відродження славетних традицій «Подільського Версалю» розпочалося в 2017 році. Обласна державна адміністрація виступила ініціатором інтегрування «Палацу Потоцьких» в життя громади та його повноцінне повернення на культурну мапу Вінниччини за допомогою культурного ресурсу. Відтак, на базі даного комплексу започатковано Міжнародний фестиваль «OPERAFEST TULCHYN», головна місія якого — привернення уваги до історичної та культурної цінності «Палацу Потоцьких» та повернення м. Тульчин слави малої оперної столиці України.

На сьогодні «OPERAFEST TULCHYN» – це найбільша класична мистецька подія України, що відбувається просто неба. До 2021 року планується відкриття постійно діючих експозиційних залів в центральному корпусі Палацового ансамблю.

«Саме тому, що такі фестивалі мають надзвичайне значення для економічного життя міста Тульчин, і нашої області в цілому, ми звертаємо особливу увагу на ті проєкти, які реалізовуються тут», — зауважив Владислав Скальський.

Він повідомив, що наразі триває масштабна реконструкція усієї площі. На даний час проводиться влаштування доріжок з тротуарної плитки. Завершено зовнішні мережі електропостачання, встановлюються ліхтарі.

«Маємо достатній обсяг фінансування і з обласного бюджету, і в рамках ДФРР. Підрядник дав позитивну оцінку якості проведеної проєктно-кошторисноі документації. Відтак, принаймні з технічної і технологічної точки зору ми будемо готові до проведення фестивалю в цьому році, доклавши до цього усіх можливих зусиль», — наголосив очільник області.

Що стосується обмежень, пов’язаних із поширенням коронавірусної інфекції, голова обласної державної адміністрації зазначив, що це найголовніше, на що зараз необхідно звертати увагу, оскільки здоров‘я і життя людей — найважливіший пріоритет.

За словами очільника Тульчинської ОТГ Валерія Весняного, і «OPERAFEST TULCHYN», і маєток Потоцьких мають, без перебільшення, надзвичайно важливе значення для м.Тульчин — це не лише наповнення бюджету, а й своєрідна «візитівка» міста як в Україні, так і далеко за її межами.

Велична історія палацу Потоцьких в Тульчині і сьогодні дає можливість розкрити можливості цього архітектурного ансамблю для нащадків, туристичних груп та зарубіжних гостей.

Немає коментарів:

Дописати коментар