середу, 10 травня 2017 р.

«Ми зробимо все від нас залежне, щоб про фестиваль «ОПЕРАФЕСТ ТУЛЬЧИН» заговорив весь світ», - Валерій Коровій


Сьогодні, в місті Тульчин на території палацу Потоцьких, за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулось виїзне засідання організаційного комітету щодо проведення міжнародного оперного фестивалю «ОПЕРАФЕСТ ТУЛЬЧИН».

Під час засідання присутні оглянули територію, на якій відбуватиметься фестиваль та обговорили основні питання з організації і проведення зазначеного заходу. Зокрема, забезпечення необхідних умов для своєчасної технічної підготовки проведення фестивалю, благоустрій та впорядкування території, здійснення необхідних робіт з приведення до належного стану під’їзних шляхів до місця проведення фестивалю та встановлення відповідних вказівних знаків та інформаційних стендів, розробка концепції розміщення інтерактивних зон на території палацу Потоцьких, інформаційний супровід до та під час проведення фестивалю.

В свою чергу, Валерій Коровій наголосив на необхідності проведення фестивалю на найвищому організаційному рівні: «Даний фестиваль дає можливість кардинально покращити інфраструктуру району, привернути увагу до палацу Потоцьких, і в майбутньому, кожного року буде стимул проводити даний захід ще більш якісно та грандіозно. В нас є ресурс передбачений обласним бюджетом, який дасть нам можливість провести цей фестиваль на високому європейському рівні і завдання кожного керівника, який задіяний в підготовці та проведенні цього заходу, зробити все можливе, що від нього залежить, аби про фестиваль «ОПЕРАФЕСТ ТУЛЬЧИН» заговорив весь світ», - відмітив Валерій Коровій.

З метою зацікавлення молоді у відвіданні фестивалю організаторами прийнято рішення про розміщення на території палацу Потоцьких наметового містечка, встановлення різноманітних селфі-зон та організації майстер-класів. Для всіх охочих гостей фестивалю будуть запропоновані різні туристичні маршрути з відвіданням цікавих та історичних місць Тульчинського району і області.

Нагадаємо, що в програмі фестивалю буде презентовано українську оперу, європейську оперу та європейський мюзикл, нічний кінопоказ оперних шедеврів для молоді. А саме: опера М. Леонтовича «На русалчин Великдень» закінчена М. Скориком; концертна постановка опери Леонкавало «Паяци»; кращі оперні арії німецьких, італійських та українських композиторів; концертна постановка опери Бізе «Кармен»; мюзикл «Танець Вампірів», в якому візьмуть участь солісти оперної сцени з України, Італії, Німеччини, Польщі та Австрії. А також ще багато цікавого і захоплюючого чекає на гостей фестивалю.

Немає коментарів:

Дописати коментар