понеділок, 4 червня 2018 р.

Тульчин розмалювали: які мурали з’явилися в місті напередодні оперного фестивалю. ФОТОРЕПОРТАЖ

До OPERAFEST TULCHYN залишилось чотири дні, але місто вже прикращають до початку грандіозного дійства. Під палким сонцем, на стінах тульчинських будинків художники попрацювали пензлями у рамках проекту «Леонтович арт-квартал».

У результаті місто прикрасило вісім муралів. Художник Олександр Нікітюк, каже, що залишилися останні штрихи.
Стіни будинків, відібрані оргкомітетом проекту, розташовані таким чином, що візуально вибудовують Арт квартал, як галерею стінопису просто неба.

– Проект резиденції відрізняється від інших проектів тим, що це постійний діалог між мешканцями, місцевою владою, обмін досвідом.

Тож для обміну досвідом Олександр Нікітюк та Ірина Прокопчук провели майстер клас з створення муралів для студентів 2 курсу спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво» Тульчинського училища культури.

Галерею стінопису просто неба розпочали 15 квітня у парку Леонтовича з бокової стіни будинку культури, де зобразили відомий Міланський оперний театр «La Scala». Це наймасштабніший мурал у Тульчині. Оскільки стіна виявилась більшою за запланований малюнок, художники вирішили застосувати прийом віддзеркалення.


Немає коментарів:

Дописати коментар