четвер, 7 червня 2018 р.

8 ЧЕРВНЯ У МІСТІ ТУЛЬЧИН ВІДКРИЄТЬСЯ "ЛЕОНТОВИЧ АРТ-КВАРТАЛ"

8 червня у місті Тульчин (Вінницька обл.) відбудеться відкриття «Леонтович Арт-кварталу» в рамках проекту Міністерства культури України «Малі міста – великі враження».

Створення «Леонтович Арт-кварталу» присвячене видатному композитору Миколі Леонтовичу, який проживав у Тульчині з 1908 по 1921 рр., заснував першу в місті музичну школу. Також у Тульчині композитор працював над обробкою всесвітньо відомої мелодії «Щедрик» (Carol of the Bells).


З 15 квітня у місті проводяться реставраційні роботи і працює мистецька резиденція, де над створенням тематичних муралів працюють професійні художники. Окрім того, до процесу долучились студенти Тульчинського училища культури. Серед художніх творів, що прикрасили місто, роботи переможців конкурсу дитячого малюнку «Моє рідне місто».

Під час підготовки проекту «Леонтович Арт-кварталу» було проведено конкурс креативних просторових об`єктів та міської скульптури на тему мелодії М. Леонтовича "Щедрик". У фінал конкурсу вийшло десять художників. А переможцем стала просторова інтерактивна інсталяція "Щедрик" художника та дизайнера Єгора Лобузнова (м. Вінниця), яка є центральною експозицією кварталу та розташована на території скверу М. Леонтовича.

Наразі завершено підготовку локацій, де встановлено світлові просторові інсталяції, тематичні лавки, створено амфітеатри "Університету резиденції".

Стіни будинків, де створені мурали, розташовані таким чином, що візуально вибудовують Арт-квартал - мистецьку галерею стінопису просто неба.

Урочисте відкриття відбудеться 8 червня о 16:30.

Нагадаємо, «Леонтович Арт-квартал» у Тульчині є одним з фіналістів проекту «Малі міста – великі враження» Міністерства культури, метою якого є популяризація культурної спадщини, сприяння соціально-економічному розвитку малих міст.

Немає коментарів:

Дописати коментар