пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

Триває підготовка до наймасштабнішої музичної події Вінниччини – фестивалю «ОПЕРАФЕСТ ТУЛЬЧИН»

Сьогодні, в приміщенні обласної державної адміністрації, заступник голови-директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк провів чергове засідання організаційного комітету щодо проведення міжнародного оперного фестивалю «ОПЕРАФЕСТ ТУЛЬЧИН».


Головною метою проведення даного фестивалю є привернення уваги до пам’ятки архітектури – палацу Потоцьких, адже саме вона стане базою для проведення даного заходу, який заплановано на червень 2017 року. Окрім того, проведення фестивалю дозволить місту Тульчин позиціювати себе як регіональну культурну столицю, а також сприятиме розвитку культурного туризму, як економічного ресурсу розвитку регіону.

Як зазначив керівник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський основні роботи з підготовки необхідної інфраструктури для проведення фестивалю активно виконуються, а також розроблено цікаві туристичні маршрути для гостей заходу. До проведення оперного фестивалю активно залучатимуть студентів мистецьких вузів області та волонтерів.

Організатори фестивалю активно запрошують жителів всієї країни відвідати вказаний культурно-мистецький захід. Окрім оперних постановок в рамках фестивалю передбачено додаткову цікаву та захоплюючу програму. Важливим є і той факт, що вхід на фестиваль вільний.

Відвідати фестиваль також запрошують і іноземні делегації, представників дипломатичних відомств, які знаходяться в Україні. Варто зазначити, що деякі вже підтвердили свої візити на згадану подію.

«Хочу нагадати, що 30 березня цього року головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм підписано розпорядження «Про проведення міжнародного фестивалю «ОпераФест Тульчин» в рамках мистецького проекту «Музичне літо в Тульчині». І ми з організаторами вже виїжджали на місця проведення згаданого заходу, і хочу подякувати керівництву Тульчинського району та міста Тульчин за активну роботу з підготовки та проведення фестивалю. На сьогоднішній день є чітко визначені і прописані обов’язки причетних до проведення фестивалю організацій, вироблено чіткий алгоритм та послідовність дій, які необхідно здійснити для організації і проведення фестивалю на високому міжнародному рівні. Окрім того передбачено фінансовий ресурс, що дасть змогу втілити заплановане у життя», - зазначив Ігор Івасюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар