неділю, 4 червня 2017 р.

Митрополит Симеон відвідав оперний фестиваль під відкритим небом «OPERAFEST-TULCHYN»

4 червня у м. Тульчині Вінницької області, у Палаці Потоцьких, який називають «подільським Версалем», відкрився Міжнародний оперний фестиваль «OPERAFEST-TULCHYN». Уперше в Україні такий фестиваль проводиться під у форматі open air, тобто під відкритим небом.

На запрошення голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія та організаторів фестивалю, захід відвідав митрополит Вінницький і Барський Симеон. Архієрея супроводжував благочинний І-го Вінницького міського благочиння протоієрей Богдан Маліновський. 

Разом з іншими почесними гостями, серед яких були керівники області, представники влади м. Вінниці та м. Тульчин, народні депутати України, діячі мистецтва, митрополит Симеон мав змогу побачити чудове музичне дійство і почути арії у виконанні українських та європейських зірок опери.
Зокрема у проекті «Гала Опера» прозвучали кращі оперні арії Джузеппе Верді, Ріхарда Вагнера та інших європейських композиторів у виконанні оркестру, хору та солістів з Італії, України, Угорщини, Німеччини та США. 

У виконанні симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії та муніципального камерного хору «Вінниця» на фестивалі прозвучала опера видатного композитора-земляка Миколи Леонтовича «На Русалчин Великдень». Диригував колективами легендарний український композитор і диригент - Герой України, народний артист України Мирослав Скорик.

Враження від відкриття та першого дня фестивалю в усіх гостей, у тому числі й представників Вінницької єпархії УПЦ, залишилися найкращі. Вже зараз можна стверджувати, що «OPERAFEST-TULCHYN» - видатна мистецька подія року не лише Вінниччини, а й – України. Вона безумовно стане «родзинкою» культурного життя подільського краю і дасть поштовх до відродження однієї з його найвидатніших архітектурно-історичних перлин – замку Потоцьких у Тульчині. Митрополит Симеон побажав Божого благословення керівникам Вінницької області, а також безпосереднім організаторам Міжнародного фестивалю «OPERAFEST-TULCHYN».

Немає коментарів:

Дописати коментар