понеділок, 16 квітня 2018 р.

«ГАЛА-ВАГНЕР». Концерт

10 червня – фінальний день ІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018.

О 18.00 розпочнеться грандіозний концерт «ГАЛА-ВАГНЕР»!


У виконанні зірок світової опери, кращих солістів Німеччини, Австрії та США Петера Свенссона (тенор, Австрія), Стефані Вайс (мецо-сопрано, США/Німеччина), Елізабет-Марії Вахутки (сопрано, Німеччина), Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, Академічного хору «Глорія» і знаменитого диригента Тараса Криси (США) ви почуєте найкращі арії та увертюри найвідоміших опер геніального Ріхарда Вагнера: «Трістан і Ізольда», «Перстень Нібелунгів», «Валькірія», «Зігфрід», «Смерть богів», «Золото Рейну» та інших.


Концерт «ГАЛА-ВАГНЕР» приурочений до 205-річчя від дня народження геніального німецького композитора, завдяки якому у ХІХ столітті відбулася оперна реформа і радикальне переосмислення оперного жанру.

Ріхард Вагнер написав 13 опер. Його твори - вражаюче новаторські, повні експресії, напруги й недозволенності бажань, по музичній мові обігнали свій час і викликали в рядах сучасників і нащадків запаморочливу хвилю захоплення його творчістю. 

Якщо скласти список персонажів, сцен, костюмів, предметів, що буяють в операх Вагнера, перед нами постане захоплюючий казковий світ. Дракони, карлики, гіганти, боги і напівбоги, списи, шоломи, мечі, труби, персні, ріжки, арфи, веселки, лебеді, озера, ріки, гори, пожежі, моря й кораблі, а на них - чудесні явища і зникнення, чаші з отрутою і чарівними напоями, переодягання, літаючі коні, зачаровані замки, фортеці, двобої, неприступні вершини, підводні й земні безодні, квітучі сади, огидні злісні істоти, непорочні і вічно юні красуні, жерці й лицарі, жагучі коханці, хитрі мудреці, могутні володарі й ті, хто страждають від злих чарів... 

У його творах панує магія, чаклунство, а незмінне тло всього становить боротьба між добром і злом, гріхом і порятунком, мороком і світлом. Щоб описати все це, музика повинна бути особливою, одягненою в розкішні шати, повною дрібних подробиць, як великий пригодницький роман, окрилений фантазією, у якому може відбутися все. 

Навіть коли Ріхард Вагнер оповідає про звичайні події, розмірні зі звичайними людьми, він завжди намагається піти від повсякденності: зобразити любов, її чари, презирство до небезпек, необмежену особисту свободу. Всі пригоди виникають у нього спонтанно, а музика виходить природньою, ллється так, немов на її шляху немає перешкод: у ній є сила, що безпристрасно обіймає життя, перетворюючи його у диво. Вона легко й зовні безтурботно переходить від педантичного наслідування музики до XIX століття до найбільш приголомшливих нововведень і музики майбутнього.


Телефони інформаційного центру фестивалю OPERAFEST TULCHYN: (0432) 690-025, (068)49-74-644.

Офіційний сайт фестивалю - http://operafest-tulchyn.blogspot.com

Офіційна група у Facebook - https://www.facebook.com/groups/1680444128916450/

Немає коментарів:

Дописати коментар