пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Цьогоріч OPERAFEST TULCHYN відвідає близько 40 тисяч глядачів

Сьогодні, 27 квітня, в місті Тульчин на території палацу Потоцьких, відбулось виїзне засідання організаційного комітету щодо проведення ІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018.

У виїзному засіданні оргкомітету фестивалю взяли участь заступники голови ОДА Ігор Івасюк та Василь Броварник, керівники департаментів облдержадміністрації та служб, відповідальних за проведення фестивалю.
 


Під час зібрання обговорили питання забезпечення безпеки під час його проведення, розміщення, харчування, медичне обслуговування учасників та гостей фестивалю, виконання ремонтних робіт будівлі Палацу Потоцьких, підготовку та облаштування території та встановлення і монтаж різного роду локацій на території міста.

«Цьогоріч оперний фестиваль у Тульчині включатиме 8 сегментів та 2 нічні програми. Загалом програма підібрана надзвичайно цікава, адже до неї увійшли шедеври світової опери. Вперше до програми включено дитячий сегмент - оперу Миколи Лисенка «Коза-Дереза» за мотивами української народної казки. Готують святкове музичне дійство для дітей Вінницький театр ляльок спільно із музичним училищем імені М. Леонтовича. Очікується, що унікальну оперну постановку відвідають понад 1000 дітей», - зазначив Ігор Івасюк.

Окремо обговорювалось питання підготовки «Леонтович Арт-кварталу», зокрема, створення тематичних муралів на будівлях кінотеатру, технікуму та будинках по вулицях Суворова та Києво-Подільській. Також на засіданні чергового оргкомітету йшлося про облаштування території під встановлення скульптурної композиції "Щедрик" та вуличних інсталяцій.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар