понеділок, 16 квітня 2018 р.

«ПАЯЦИ», опера на 2 дії Р. Леонкавалло

9 червня о 18.00 на ІІ міжнародному оперному open air фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 ви побачите феєричну оперу «ПАЯЦИ» Руджеро Леонкавалло.

«ПАЯЦИ» - цьогорічна прем’єра Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка!


Диригент – Вікторія Рацюк (Україна).


Славетний тенор Енріко Карузо, який виконував одну з головних партій опери ще у ХIХ столітті, зізнавався, що коли він співає знамениту арію «Смійся, Паяц», у нього з очей течуть справжні сльози…  

Це дійсно надзвичайно хвилююча музика, і тому опера Леонкавалло вже більше 125 років прикрашає афіші найкращих оперних театрів світу!

«ПАЯЦИ» — визнаний шедевр музичного веризму, найкраща і найбільш популярна опера Леонкавалло, у якій італійський геній одночасно виступив лібретистом і композитором. 

Музика «ПАЯЦИ» досягає великої сили в зображенні людських пристрастей. Вона про те, як життя бродячих артистів перегукується з комедією, яку вони грають на сцені. І тоді комедія перетворюється в трагедію… Багатогранна палітра почуттів, як плата в житті за щирість і фальш...

Постановники харківської версії вистави повністю переосмислили хрестоматійне трактування опери, вигадали нове місце дії, нові образні характеристики та біографії героїв, тобто створили нестандартне драматургічне і художнє рішення, що дає можливість глядачам по-новому поглянути на вічну історію кохання, ревнощів та помсти.

Над виставою працювала відомий художник-постановник Наталя Кирилова-Ареф'єва, учениця одного з найбільших театральних художників ХХ століття Валерія Левенталя. 

А режисером-постановником виступила знаменита диригент, випускниця Національної музичної академії Вікторія Рацюк. Вона змінила кут зору і у головній темі авторського тексту, крізь музичну драматургію побачила тонку нитку, яка об’єднує всіх головних героїв опери - три моделі чоловічої любові до однієї жінки… 

Оригінальний італійський текст «ПАЯЦИ» під час показу на OPERAFEST TULCHYN-2018 буде супроводжуватися субтитрами українською мовою. 



Телефони інформаційного центру фестивалю OPERAFEST TULCHYN: (0432) 690-025, (068)49-74-644.



Офіційний сайт фестивалю - http://operafest-tulchyn.blogspot.com



Офіційна група у Facebook - https://www.facebook.com/groups/1680444128916450/

Немає коментарів:

Дописати коментар