четвер, 30 травня 2019 р.

54 солісти, 757 учасників хорів, оркестрів і танцювальних колективів та 300 осіб персоналу, які обслуговуватимуть найвідоміший культурний стартап України.

Ексклюзивне інтерв’ю з продюсером міжнародного фестивалю Іриною Френкель в київському офісі Українського центру культурних досліджень на Ярославому валу в історичному серці Києва, де вирують активні процеси проекту «Малі міста – великі враження», фіналізується перший раунд проекту «Академія культурного лідера», молоді науковці реалізують грант ЮНЕСКО з картування ресурсу нематеріальної культурної спадщини України. Над всіма процесами по-королівськи панує аромат міцної кави, і ми говоримо про Тульчин, найбільший культурний стартап України, про фестиваль оперної музики просто неба та книжку про культурну політику, яка незабаром вийде під назвою «Хештег OPERAFEST TULCHYN» 

Ірино, пристрастей навколо фестивалю – чимало. Чутки доповнюються плітками, які розфарбовуються в різні кольори. З’являється багато постів на Фейсбуці: «небайдужі» намагаються спрогнозувати все: від погоди до кількості глядачів, оперних меню та настрою відвідувачів. Політики та працюючі на них журналісти намагаються перерахувати ямки на дорогах, аби налякати бажаючих їхати власним авто, рахують кошти та шукають темні плями в підготовчих процесах. А тим часом фестивальний корабель іде вперед, не зважаючи на цю метушню…


Немає коментарів:

Дописати коментар