суботу, 11 травня 2019 р.

Легендарний балет «Собор Паризької Богоматері» покажуть на OPERAFEST TULCHYN

У лабіринтах однієї з башт великого Собору чиясь рука написала грецькою мовою слово «рок». Потім зникло і слово. Але з нього народилася історія про циганку, горбуна і священика, про пристрасть, ненависть і велике кохання…

Герої «Собору Паризької Богоматері», одного з найпопулярніших у світі романів, живуть третє століття у кіно, опері, мюзиклах і дивовижному балеті, поставленому ще у 1884 році на музику італійця Цезаря Пуні. 

І вже скоро його красою ми будемо насолоджуватися на грандіозному міжнародному open air фестивалі OPERAFEST TULCHYN, який з 4 по 9 червня пройде просто неба у парку прекрасного тульчинського Палацу Потоцьких.

- Попри те, що балет Цезаря Пуні носить назву «Есмеральда», у постановці СХІД OPERA легендарній історії повернена первинна назва, що належить літературному першоджерелу балету – «Собор Паризької Богоматері», - розповідає балетмейстер-постановник Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка, народна артистка України Інна Дорофєєва. - Це рішення багато у чому обумовлене прекрасною музикою, яку створив великий італійський композитор: вона танцювальна, ритмічна, і створена для того, щоб передати основні сюжетні лінії і одну з головних ідей геніального роману Віктора Гюго – любов і смерть йдуть поруч, але справжнє кохання завжди сильніше за смерть. 

Докладніше Місто >>>

Немає коментарів:

Дописати коментар