середу, 29 травня 2019 р.

На OPERAFEST TULCHYN оперні зірки Німеччини та України презентують прем'єру ораторії Шумана "Рай і Пері"

Унікальний копродакшн для OPERAFEST TULCHYN готують кращі німецькі та українські оперні солісти на чолі з талановитим диригентом – заслуженим діячем мистецтв України Володимиром Сивохіпом

У п'ятницю, 7 червня, о 19:00 в рамках OPERAFEST TULCHYN у парку Палацу Потоцьких у м. Тульчин Вінницької області відбудеться ексклюзивна прем’єра дивовижної оперної ораторії "Рай і Пері", передає Depo.Вінниця.

Ораторія Роберта Шумана складається із трьох частин з наскрізним розвитком (26 номерів, що включають сольні арії, ансамблі, масштабні хорові сцени). Винятково велику роль у ораторії відіграє оркестр, завдяки якому композитор створює мальовничі картини природи і пряний "східний" колорит. Знаменитий німецький композитор написав її на слова однієї з поем, включених ірландським романтиком Томасом Муром до складу свого "перського" роману "Лалла Рук", який був надзвичайно популярний у Європі. Прем'єра ораторії відбулася у грудні 1843 року, диригував сам Шуман. Критики захоплювалися свіжістю музичних ідей, багатством мелодійних і гармонійних засобів, митецьким інструментуванням.


Детальніше Depo.Винница >>>



Немає коментарів:

Дописати коментар